De veiligheid van het voedsel

Kwaliteit en voedselveiligheid

Onze klanten kunnen bij Proganic vertrouwen op kwalitatief hoogwaardige producten. In samenwerking met onze telers werken we dagelijks aan het waarborgen van de voedselveiligheid en de sociale omstandigheden waaronder de producten worden geteeld.

Hoge kwaliteitseisen

We stellen hoge kwaliteitseisen aan onze verse producten die we kweken en daarna importeren. Op de lange termijn is een verantwoorde productie van het grootste belang voor alle betrokkenen. Daarom zijn alle kwekers van Proganic gecertificeerd voor Sedex Smeta of gelijkwaardige systemen. Dat zien we als een vertrekpunt om de kwaliteit, voedselveiligheid en de sociale omstandigheden te waarborgen en te verbeteren waar nodig is.

Onafhankelijke laboratoria

De basis voor het waarborgen van voedselveiligheid ligt in de kwaliteitssystemen die wij hanteren. in aanvulling daarop laten we de eindproducten voortdurend controleren op de kwaliteit. we werken samen met QS en ISO 17025 gecertificeerde laboratoria en certificerende instellingen.

Veiligheid

Foodsafety en traceablility van de goederenstroom is van groot belang tot de waarborg, garantie en de continuïteit van de kwaliteit. Dit is een van de hoofdpunten waarop wij onze telers
trainen. Al onze producten zijn voorzien van de nodige certificaten en worden vanuit ons bedrijf gecontroleerd.

Biologisch

De sterk groeiende biologische markt kan door Proganic uitstekend ingevuld worden. Doordat we gevestigd zijn in de landen waar biologische teelt erg goed mogelijk is, kunnen wij van onze getrainde telers en vertrouwde telers onze biologische producten aanbieden.