Waarom avocados uit Tanzania?

Avocado uit Tanzania

 

Als er toch avocados uit Tanzania worden geëxporteerd, kan dit te maken hebben met de kwaliteit van de vruchten en de vraag vanuit andere landen. Tanzaniaanse avocado’s staan bekend om hun grote omvang en goede smaak. De vruchten worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd.

Avocadoproductie in Tanzania

Tanzania is een van de landen in Oost-Afrika die een aanzienlijke avocadoproductie heeft. Het land heeft verschillende soorten avocadobomen die goed gedijen in het tropische klimaat en de vruchtbare bodems. De meest voorkomende soorten avocado’s in Tanzania zijn de Hass, Fuerte en Pinkerton.

De meeste avocadoproductie in Tanzania is gericht op de binnenlandse markt en op naburige landen zoals Kenia en Oeganda. Toch exporteert Proganic Tanzaniaanse avocado’s naar andere landen, zoals Europa, het Midden-Oosten en Azië. De avocadoteelt in Tanzania is de laatste jaren toegenomen. Volgens het Tanzaniaanse ministerie van Landbouw is de avocadoproductie in 2020 gestegen tot ongeveer 240.000 ton, een stijging van ongeveer 30% ten opzichte van het voorgaande jaar. De meeste avocadoplantages bevinden zich in de zuidelijke hooglanden van Tanzania, met name in de regio’s Mbeya, Njombe en Iringa.

Waarom produceren in Tanzania?

Er zijn verschillende redenen waarom avocados uit Tanzania aantrekkelijk kunnen zijn. Ten eerste heeft Tanzania een lange oogstperiode, waardoor het land avocados kan leveren wanneer andere landen dat niet kunnen. Dit maakt Tanzaniaanse avocado’s aantrekkelijk voor gebruikers die op zoek zijn naar een constante toevoer van avocados.

Ten tweede heeft Tanzania een aantal certificeringsprogramma’s die ervoor zorgen dat de avocado’s die worden geëxporteerd voldoen aan de internationale normen voor voedselveiligheid en kwaliteit. Dit geeft vertrouwen in de kwaliteit van de avocado’s die te koop zijn.

Ten slotte kan de prijs van Tanzaniaanse avocado’s ook aantrekkelijk zijn in verhouding met de kwaliteit.

In het kort

Kortom, avocados uit Tanzania kunnen aantrekkelijk zijn voor importeurs vanwege de lange oogstperiode, de goede infrastructuur, de certificeringsprogramma’s en de prijs. Toch blijft het grootste deel van de avocadoproductie in Tanzania gericht op de binnenlandse markt en op naburige landen. Als er avocados uit Tanzania worden geëxporteerd, kan dit te maken hebben met de kwaliteit van de vruchten en de vraag vanuit andere landen. Tanzaniaanse avocado’s staan bekend om hun grote omvang en goede smaak. De vruchten worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd.