Waarom zijn avocado’s gezond?

Avocado

Een avocado is niet alleen lekker, maar ook gezond. Het eten van avocado’s kan de kans op hartziekten en beroerte verminderen. Daarnaast is er een verband tussen het eten van groenten en een lager risico op darmkanker, waarbij avocado’s als vruchtgroente bijdragen aan de inname van 250 gram groente per dag.

De inhoud van de veelzijdige groente

Hoewel avocado’s veel vet bevatten, bevat het voornamelijk onverzadigde vetten zoals oliezuur. Dit type vet kan helpen om het LDL-cholesterolgehalte in het bloed te verlagen, wat belangrijk is voor de gezondheid van de bloedvaten en het voorkomen van hart- en vaatziekten. Andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan goede vetten zijn onder andere olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.

Bewaren van avocado

Een hele avocado eten levert ongeveer 360 calorieën en 35 gram vet, dus het is beter om een halve of een kwart avocado te gebruiken en de rest te bewaren. Om de avocado langer te bewaren, kan deze in kleine blokjes worden gesneden of gebruikt worden om guacamole te maken en worden ingevroren. Voeg wat citroensap toe om verkleuring te voorkomen en het kan tot 8 maanden worden bewaard.

Bekijk onze hass avocado’s!