Taalcursus Nederlands

De taalcursus Nederlands 

De cursus Nederlands is ideaal voor mensen die hun praktische kennis van de Nederlandse taal snel willen verbeteren. De nadruk ligt op actief en praktisch taalgebruik en niet op grammatica. Je leert het Nederlands zoals je ooit je moedertaal leerde: stap voor stap. Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig, maar is wel enige kennis van de Nederlandse taal gewenst.

Wij bieden de mogelijkheid om Nederlands te leren op verschillende niveaus namelijk: A0 – A1 en A1 – A2.

De 5-daagse cursus Nederlandse taal is gericht op effectieve communicatie en praktische oefeningen in alledaagse situaties. Tijdens deze cursus leer je de basis van Nederlandse taal gebruiken in jou omgeving volgens de Nederlandse CEFR standaard.

Gedurende de cursus leer je bewust gebruik te maken van veelvoorkomende woorden en hun uitspraak, door korte zinnen te maken. Hierdoor kun je aan het einde van de cursus grammaticaal correct de aangeleerde woordenschat hanteren.

Al vanaf de eerste bijeenkomst pas je de Nederlandse taal toe, tijdens de cursus en daarbuiten. Alle lessen worden ondersteund door een computerprogramma, zodat je thuis online verder kunt met de lesstof. Daarnaast kunnen ook woordenlijsten van de Nederlandse Taalunie gebruikt worden. De lesstof bestaat uit thema’s met praktische oefeningen waarbij alledaagse situaties centraal staan. De cursus is interactief. Dit houdt in dat de docent gedurende de lessen deelnemers stimuleren om de taal in de praktijk toe te passen. Je leert vragen stellen, antwoord geven op gemakkelijke vragen, en het uiten van je mening en emoties.

De cursus Nederlands bestaat o.a. uit:

 • Een cursusboek met praktische teksten over Nederlandse situaties. Geen moeilijke termen, veel voorbeeldzinnen.
 • Woordenlijsten
 • Alle woorden en teksten uit het tekstboek, met illustraties en geluid kun je beluisteren. Met aanklikbare vertaling in de gewenste taal.
 • Oefeningen tijdens de les en voor thuis.

Certificaat

Wanneer uiteindelijk alle lessen zijn bijgewoond en zijn afgetekend middels het absentieformulier ontvang je het certificaat van deelname. Een gemiste les kan éénmalig ingehaald worden. Vervallen lessen worden door de opleider opnieuw ingepland.

Kosten

€ 2630,- (Excl. btw)
Op deze cursus is 60% Collandsubsidie toepasbaar

Cursusduur

5 dagen

Direct inschrijven

  Voorletters*
  Roepnaam*
  Voorvoegsel
  Achternaam
  Geslacht
  Adres
  Postcode
  Plaats
  Telefoonnummer
  E-mailadres
  Geboortedatum
  Naam organisatie
  Adres organisatie
  Postcode organisatie
  Plaats organisatie
  Email organisatie
  Hoe heb je ons gevonden
  Opmerking