in de wereld van biologische gember

KRUIDIG, ZOET, FRIS EN PITTIG TEGELIJK

De wondere smaak van gember

Gember

De smaak van Gember

De smaak van gember komt voornamelijk van de aanwezigheid van gingerol en shogaol, die verantwoordelijk zijn voor de scherpte en het pittige karakter van deze wortel.

Gember wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de vele gezondheidsvoordelen, waaronder de verlichting van misselijkheid, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de spijsvertering. Naast de medicinale voordelen wordt gember ook veel gebruikt in de keuken, vooral in de Aziatische, Indiase en Caribische keuken.

Al met al heeft gember een unieke en veelzijdige smaak die veel mensen aantrekkelijk vinden vanwege de combinatie van scherpte, warmte en zoetheid.

Waar komt onze gember vandaan?

Gember is een veelvoorkomend gewas in Tanzania en het land behoort tot de grootste producenten van gember in Afrika. Tanzaniaanse gember wordt verbouwd in verschillende regio’s, waaronder Kilimanjaro, Arusha, Morogoro en Tanga.

De gember uit Tanzania staat bekend om zijn hoge kwaliteit en unieke smaak, die wordt toegeschreven aan de vruchtbare bodems en het tropische klimaat van het land. Tanzaniaanse gember heeft een kruidige, pittige smaak en een sterke, herkenbare geur. Het wordt veel gebruikt in de Tanzaniaanse keuken, waar het wordt gebruikt om smaak toe te voegen aan stoofschotels, soepen, sauzen en thee.

Gember
Gember

De oorsprong van gember

De oorsprong van gember ligt waarschijnlijk in Zuidoost-Azië, waar het al meer dan 5000 jaar wordt verbouwd en gebruikt voor zowel culinaire als medicinale doeleinden. De teelt van gember verspreidde zich al vroeg over India, China en het Midden-Oosten en later ook naar Europa en andere delen van de wereld.

De eerste geschreven verslagen van het gebruik van gember stammen uit het oude China en India, waar het kruid werd gebruikt als medicijn tegen allerlei kwalen, waaronder maagproblemen, misselijkheid en ontstekingen. In de middeleeuwen werd gember een belangrijk handelsgewas.

Gember werd in de loop der eeuwen steeds meer gebruikt in de keukens van verschillende culturen, waardoor er een grote verscheidenheid aan gerechten ontstond waarin gember wordt gebruikt. 

Gember kopen bij Proganic B.V.

Proganic B.V. is een betrouwbare leverancier van biologische en duurzame producten, waaronder gember van hoge kwaliteit.

Proganic B.V. hecht veel waarde aan duurzaamheid en biedt daarom alleen biologisch geteelde gember aan. Dit betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke pesticiden en dat de gember op een milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd.

De gember van Proganic B.V. is van uitstekende kwaliteit. Het is vers, aromatisch en heeft een intense smaak die perfect is voor het bereiden van allerlei gerechten.

Gember
Geïntreseerd?

Get in touch

Sales@proganic.nl