De biologische smaaksensantie

MET ROMIGE EN NOOTACHTIGE SMAAK

De oorsprong van de Hass Avocado

De Hass avocado, ook wel Haas avocado genoemd, is een cultivar van avocado die veel wordt geteeld in verschillende delen van de wereld, met name in Californië en Mexico. Het is vernoemd naar de ontwikkelaar ervan, Rudolph Hass, die de cultivar in 1935 patenteerde.

Hoe herken ik een Hass avocado?

De Hass avocado staat bekend om zijn donkere, hobbelige schil en romige, rijke smaak. Het heeft een hoger vetgehalte dan andere variëteiten van avocado, wat zorgt voor een boterachtige textuur en het een populaire keuze maakt voor guacamole en andere recepten.

 De Hass avocado wordt meestal geoogst wanneer hij nog stevig is, maar een beetje meegeeft wanneer erop wordt gedrukt. Vervolgens wordt het fruit van de boom gehaald en rijpt het nog enkele dagen tot een week na.

 Hass avocado’s worden beschouwd als een gezonde voedingskeuze omdat ze een goede bron zijn van gezonde vetten, vezels en een scala aan vitaminen en mineralen. Ze zijn ook veelzijdig en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, van salades tot sandwiches tot smoothies.

Wanneer is een avocado rijp?

Vraag een offerte aan

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen? Vraag een offerte aan. Welke verpakking? Onder welke leveringsvoorwaarden?